Atilla Yeşilada – Ekonomi erken seçim diye inliyor

Atilla Yeşilada’nın bugünkü yazısı

Dün Sevgili Abim, Başbakanım ve rol modelim Binali Yıldırım’ı dinliyorum: “Spekülatörlerin, karamsar senaryo üretenlerin heveslerini geçtiğimiz 15 yılda kursaklarında bıraktık…Türkiye, düşmanlarının bütün beklentilerini boşa çıkarmıştır. Bize diz çöktürmeye gelen emperyal güçler ve onların örgütlerini yerle bir ettik. Hamdolsun Türkiye bugün kararlılıkla geleceğe yürüyor.”

Gözlerim yaş dolu, “Sen söyle bu alçaklara Binali Abi!” diye mırıldanırken, öte yanda da Borsa’da mal boşaltıp TL şortluyorum. Hakikaten de sevgili hükümetimin süper-teşvik paketi sayesinde artık ışık hızında büyüyecek bu güzel ekonomimi kimse tutamaz, zaten bunu gören iğrenç emperyalist maşası spekülatör “Ula… cari açık GSYİH’nin %7’si, enflasyon da %15’e fırlayacak, Babalara geldik” diye köküne kadar TL satıyor.

Sabah uyanıyorum, dostlar “kahvaltıda okursun” diye, sevineceğim bir haber e-maillemişler: “Bir dev daha kredi yapılandırmasına gidiyor. Ünal Aysal’ın şirketinin kredi yapılandırmasına gittiği belirtildi”.

Teşvik filan palavra, ekonominin temeli çöktü, gerisi çorap söküğü gibi gelecek. Hükümetin tek çaresi acilen erken seçime gidip, ardından da halkın ebesini ağlatacak bir kemer sıkma ve IMF’ye şirin gelecek “yapısal reform programı” ile gemiyi su almaktan kurtarmak.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir