Kazım Çiloğlu – Zam yapamıyorsan, seçim yap!

Mesele ekonomik açıdan bu kadar açık ve net! Zira son bir hatta iki yıldır öyle açmazlara girildi ki seksen milyonu sadece yaz döneminde değil, kış döneminde de, bir saat az uyutarak sağlanacak üç beş kuruşa ihtiyaç hissedildi. Belki de bu da bilinçli yapıldı, millet yeterli kadar uyuyamadığı için, gündüzleri de ayakta uyumaya devam etsin ve bu vahim durumun ve gidişatın farkına varmasın!

Neden seçime gidiliyor derseniz?

Zam yapamıyorlar…

Hali ile para bulamıyorlar

Para bulunmayınca da ”çark-ı ekonomi” dönmüyor.

Milli para ise rumuzun da, üstteki iki çizgisinin üstüne yüz üstü kapaklandı dersek yanlış olmaz.

Bu kadar değer kaybı, önceden ortalığı allak bullak eden bir devalüasyon olarak dillendirilirken, bu konuda da diller lal olmuş tek kelime eden çıkmıyor!

Zahir bu da üzerimizde ki mahmurluktan ve umursamazlıktan olsa gerek.

Yabancıdan medet umuluyor ama onlarda  içeri gireceğine, ha bire dışarı çıkıyor. Elin oğlu bizim gibi uyur geze değil ki aklı başında. Hem gıdasını yeterince hem de kendi saatine göre bir güzel uykusunu alıyor!

Yani?

Vücudu dinç, aklı yerinde, gözleri fıldır, fıldır, bunca zam, katmerli vergi ve bol keseden dağıtılan teşvik kredilerine rağmen, ekonomide bir hareket olmadığının, ekranlarda ve meydanlarda atılan nutukların, beyhude olduğunu çok iyi anlıyor ve görüyor.

Tabiri caiz ise harç bitti yapı paydos!

Çözümün anahtarı ise köklü zamlar ve vergiler ile ücretlerde kemer sıkma dönemi belki de, önceden Yunanistan krizinde yazdığımız gibi, ‘’Gülme komşuna gelir başına’’ durumu, ücretleri de, yarı yarıya indirmek gerekecek.

Bu kararları(!)seçmen sandığa oyunu atmadan kim alabilir?

İşte tüm telaşe ve bir anda, iktidar partisini hatta onun ittifakcısınıda şaşırtan bir tarihte, seçim kararı alınmış oldu!

Eh birde ilk tur da beklentiler gerçekleşmez ise ekonomi, denizaltı gibi en derinlere dalı verecek, belki bir daha su yüzüne çıkamayacaktır.

Bu sebeple, ikinci turu ve onun beraberinde getireceği daha büyük çaplı ulufe dağıtmayı ya da peşkeş pazarlığını  ise en güçlü ekonomiler bile kaldıramaz.

Sözün özü;

Zamlar boğazı aştı mı? Sandıktan, buz gibi seçim şerbeti ikram edilir ki sonrasında büyük zamlar seçmene yutturulabilsin! 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir