Abdurrahman Yıldırım – Tosyalı Holding Başkanı Fuat Tosyalı: Çelikte ABD gümrüğü, Türkiye için Rusya ve Ukrayna tehlikesi yarattı

Abdurrahman Yıldırım’ın bugünkü yazısı

Tosyalı Holding demir çelik sektörünün en büyük aktörlerinden biri. Cezayir’de devreye aldığı son üretimle birlikte 12.2 milyon ton kapasiteye ulaştı. Geçen yılki üretimi 10 milyon tondu, bu yıl 12 milyon ton bekleniyor. Üretimin yaklaşık yüzde 30’unu ihraç ediyor ve 600 milyon dolarlık bir rakama ulaşıyor. Yeni yatırımlara da devam ediyor. Cezayir’deki yatırımı tamamlanma aşamasında. Bunun yanında 135 milyar liralık süper teşvik programı çerçevesinde İskenderun’da 28 milyar liralık daha yatırımın hazırlıkları sürüyor. Bir grup gazeteciyle buluştuğumuz Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile yatırımlarını ve demir çelik sektörünün karşı karşıya bulunduğu riskleri konuştuk.

ABD’nin gümrük vergisi koymasının ardından demir çelikte Rusya ve Ukrayna’nın gözlerini Türkiye pazarına çevirdiğini belirten Şerif Tosyalı “İthal etmek eğer ABD için tehditse Türkiye için çok daha büyük tehdittir. Demir çelik sektörü için koruma önlemleri alınmalıdır” dedi.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir