Mehmet Uğur Civelek – Ateşle oynayanların çaresizliği

Mehmet Uğur Civelek’in bugünkü yazısı

Küresel koşullardaki olumsuzlaşma eğiliminin devam etmesi ve belirleyici olmayı sürdürmesi olasılığı giderek güçleniyor. Ticaret savaşları konusundaki alevlenme ile gelişmiş ekonomilerin para otoritelerinin normalleşme sürecine girmesi, riskten kaçınma eğilimini besleyerek beklentileri olumsuzlaştırıyor ve güvenli liman arayışlarını hızlandırıyor. Korumacı eğilimlerdeki ciddi yükseliş potansiyeli, küreselleşmeci anlayışa göre şekillenmiş her şeyi yıkımla tehdit ediyor. Bu durum, ülkemizde seçim sonrasına ilişkin olumlu senaryo yazma girişimlerini tümü ile anlamsızlaştırıyor.

Bu yılın ilk çeyreğinde ekonomi gündemlerini alt üst eden ABD’nin korumacı tehditleri, uzlaşı arama girişimleri sonuç vermeyince ikinci çeyrek dönemin sonlarına doğru eyleme dönüşmeye başladı. Haziran ayı başında, ABD çelik ve alüminyum konusundaki tüm muafiyetleri kaldırarak ek gümrük vergisi uygulamaya başladı.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

“Mehmet Uğur Civelek – Ateşle oynayanların çaresizliği” ile ilgili 1 yorum

  1. Sayın hocam her ekonomi proğramında ”’ Katar emiri geldi şurayı beğendi , erdoğanla görüştü,4 mil dolar geldi, helikopterle karadenizi gezdi, şurayı satın aldı vs gibi ”” haberler çıkardı birden bire bıçak gibi kesildi Katar lafı bıle anılmıyor sebebi nedir anlayamadım bu gun yıne sizi dinledim ulusal kanalda tlf açtım kanala size nasıl ulaşabilirim diye olmadı lütfen nedenini açıklarmısın ‘ herhalde verdikleri parayı alamıyorlar RTE dan Türkiyeye de uğramaz oldular slmlar

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir