Osman Arolat – Hacısalihoğlu:Üretim ve ihracat gücümüz özel sektörle güçlendirilmeli

Osman Arolat’ın bugünkü yazısı

Trabzon TSO Başkanı Hacısalihoğlu, yeni dönemde özel sektör borçlarının yeniden yapılandırılmasını, orta ve yüksek teknolojili ürün üretiminde yüzde 100 vergi indirimini talep ediyor. Enflasyon ve faizlerin indirimi çalışmasının yapılmasını öneriyor.

Trabzon TSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, önümüzdeki dönemde üç temel konuda tedbir alınması gerektiğini belirtti. Bunlarla ilgili taleplerini, özel sektör borçlarını yeniden yapılandırması, orta ve yüksek teknolojili yatırımlara yüzde yüz vergi muafiyeti ve faiz desteği ile enflasyonun ve faizlerin düşürülmesi olarak sıraladı.

Hacısalihoğlu’nun bu konulardaki görüşleri ve önerileri şöyle:

ÖZEL SEKTÖR BORÇLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI: Önümüzdeki dönemde özel sektörün ihtiyaç duyduğu üç kararın hayata geçirilmesi en önemli beklentilerimiz arasında yer alıyor. Bunların ilki özel sektörde üretim ve ihracat yapan firmalarımızın finansman yapısının güçlendirilmesidir. Firmalarımızın borç çevirme kapasiteleri artırılmalıdır. Bunun için de firmalarımızın işletme sermayesi ve yatırım sermayesinde kullandıkları kredilerin yeniden yapılandırılmasını önemli görmekteyiz. Borçların yeniden yapılandırılması ile mevcut işletmelerimizin ve üretim gücümüzün harekete geçirilmesi sağlanmış olacaktır. Ekonomimizde de firmalarımızda da bu anlamda ciddi rahatlama görülecektir.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir