Yaptırımlar, hatalar, döviz ve faizler

Bakın not edin, bu makaleyi Çarşamba sabahı saat 10:00’da siteye girmişim. Saat 14:00’de de TCMB PPK faiz kararını açıklayacak. Reuters ve FOREKS anketleirne göre para politikasında gevşeme beklenmiyor.

Ben biraz daha açık fikirliyim. 400 puan bir faiz indirimi, ya da munzam karşılık oranlarında kallavi bir indirim yapılırsa şaşırmam. Çünkü, yerel seçimler tehlikede. AKP’nin şu ana kadar attığı popülist adımlar sinek geğirmesi kadar etki yarattı. AKP için bu seçim gerçekten beka sorunu, çünkü kaybederse, BKP, CKP gibi yeni partiler 17 yıllık haksız tekeline son verebilir.

Hiç merak etmeyin, bir YouTube söyleşimde kehanet ettiğim dolar/TL en az 6.5’ye yükselecek tahminime sadığım. Ya sabırsızlanan AKP seçim kazanmak için bir hata yapacak, ya ABD yaptırımları piyasaları ebola virüsü salgını gibi ürkütecek, ya da seçimden sonra yeni partinin önünü kesme telaşı hükümete ekonomiye erken “stimüle” etmek gibi tarihi bir hata yaptıracak. Üstüne taze cemre düşen yeşil filizler fil sidiği yiyip, kavrulacak.

Sevgili Abim Hürriyet yazarı Abdülkadir “Abdül Abi” Selvi yazmış: “Türkiye gibi parti ve lidere bağlılığın bir kimlik haline geldiği ülkemizde, bu partiler ne yapmış ki tabanlarını bu denli küstürmüşler diye düşünüyorum. Partisi için canını veren insanlar, oy vermeye bile gitmeyecek hale geldiyse partilerin bunun üzerinde kafa yorması gerekiyor. Seçimleri kazanmak için kendine oy vermeyen seçmenleri kazanmaya çalışan partilerin öncelikle kendi partililerini neden küstürdüklerini düşünmeleri gerekiyor. Sandığa gitmeyeceğini belirtenler yeni seçmenlerden değil, tam aksine partisiyle gönül bağı kopan “tepkili” seçmenlerden oluşuyor”.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir