Seans İçinden – 18 Temmuz 2011

11:45

Endeks açılış sonrasında yaklaşık 250 puan düşüş yaptıktan sonra 62.685 puana kadar (Cuma kapanışının üzerine) yükseldi ve sonrasında 62.250 seviyesine kadar geriledi. Bu aşamada 62.200 ile 62.400 arasında hacimsiz yatay ve sıkışık bir seyir izliyoruz. Az önce bir miktar alım vardı. Ama şu an dış piyasalara endeksli bir seyir izleniyor.

 

Yukarıdaki iki grafik endeksin ve DAX’ın 1 dakikalık hareketlerini veriyor. Sabahtan bu yana oluşan hareketler benzer bir seyir izliyor ve bu aşamada Dow futureLarı da aşağıdaki grafikteki hareketleri yapıyor.

Bu haftaya başlarken temkinli bir açılış bekliyordum fakat aslında beklediğimden daha negatif bir açılış oldu. Avrupa’da satışlar yeniden artıp destekleri aşağı doğru itecek gelişmeler olmazsa,  Endeksin 62.000 seviyesindeki desteğini aşağı kırmasını beklemiyorum. Şu ana kadar oluşan işlem hacmi ve fiyat hareketleri yavaş ve hacimsiz ama yukarı yönlü bir trendin oluşacağını sinyal veriyor. Bu durumda cuma günkü 63.636 seviyesi civarı bir bu seans için bir direnç olacaktır. Fakat şu an bildiğiniz üzere Avrupa’daki sorunlar ve borç sorunlu ülkelerin tahvillerinin faizlerinin ve CDS’lerin oranının artıyor olması da stres yaratmaya devam ediyor.

İçeride dolar yükseldi. Normalde 1.6 seviyesini yukarı geçmesini beklemiyordum ama 1.6621 seviyesine geldi. Dolarda alım önermiyorum. 1.68 seviyesine kadar teknik olarak çıkma şansı var ama garantisi yok. Bu seviyelerde dolarları azaltıp 1-2 ay içinde alttan alım imkanı olabilir. Tabi ki yine de karar sizin. Bu arada dolar sadece TL’ye karşı değer kazanmıyor, aynı zamanda, dış piyasalarda da dolar diğer paralara karşı değer kazanıyor. Euro dolar paritesi de aşağı yönlü hareket ediyor. Ne zaman euro/dolar paritesi yukarı dönerse, borsalarda da yukarı yönlü hareketin daha sağlıklı olduğunu görürüz. Bugün başka yorum veremeyeceğim… Sağlıcakla kalınız…