Demokrasi treninden inmenin bedeli

Demokrasi namusunun tek elde kalan ziyneti olan sandık da gaspedilmek üzere. Eğer YSK İstanbul seçimlerini AKP’ye armağan eder, ya da tekrarına karar kılarsa, atık kimse Türkiye için demokratik bir ülke diyemez. Komik bir şeydir demokrasi, varken kimse değerini anlamaz da, sağlık gibi, kaybettiğinizde “vay anam” dersiniz. Makalelerimi okuyanlar bilir, demokrasi ve kalkınma arasındaki bağı defalarca yazdım. Türkiye gibi kelle başı geliri 10 bin dolara yaklaşan bir ülke demokrasi olmadan yönetilemez.

Size Ulu Manitu aşkına yalvarıyorum, bana “Ama Çin?” örneğini vermeyin, Kore Yarımadası’na bakın. Bir tarafta diktatörlükle yönetilen Kuzey Kore sürünüyor, hemen sınırın Güneyi’nde öteki Kore “gangman style” ABD’yle aşık atıyor.

Ama bu makalede amacım size demokrasi nutku çekmek filan değil. Zaten bize bir numara büyük geliyordu. Biz kalıtımsal olarak Gök Tanrı’dan mazbatasını almış Han’lar tarafından yönetilen, soyu kurttan gelen ve arabasına “Atatürkçüyüz hamdolsun” stickeri yapıştıran bir neslin evlatlarıyız.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir