Seans İçinden 11 Mayıs 2011

17:09

Son yorumdan bu yana çok değişen bir şey yok. İlk seansı 66.418 seviyesinden kapatan endceks ikinci seansa düşüşle başladı ve endeks 65.800 seviyelerine kadar geriledi. Tam bu aşamada ilk defa çok sınırlı alımlar geldi. Aslında yavaş yavaş alımam geçmek diye tabir etmesek de acaba şimdi buradan biraz almaya başlasak mı? sorularının sorulduğu 20 dakika yaşadık. Endeks şu an 65.840 seviyesinde bulunuyor ve satışlar var. Çok iyi bir yerlerden alım sinyali verebileceğimizi düşünüyorum. Ama bugün değil de yarın bu imkanı göreceğimizi söyleyebiliriz. Şu an dış piyasalarda da aşağı yönlü hareket hakim olup, Euro/dolar paritesinin avrupadaki borç sorunları nedeniyle geriliyor olması da bunda etkili oluyor. Dolayısıyla düşüş henüz bitmiş değil. Büyük olasılıkla 65.000-65.500 aralığını göreceğiz. Elinde hisse olanların bu aşamdan sonra artık satmalarını önermiyorum, çünkü zaten sert bir düşüş oldu ve şimd,i satarlarsa tekrar alım yapmaları zor olur. Alım önereceğim seviyeyi biliyorum ama şimdi söylersem, büyükleri uyandırırız ve şimdilik söylemiyorum…

Endeks teknik olarak çok güzel bir formasyon çiziyor ve az önce beş dakikalık grafiklerde hacmin artması, düşüşün ilk safhasının sonuna yaklaşıldığının sinyali oldu. Yarın daha sık yorum vereceğim. Dolardaki hareket şu an paritedeki hareketten de kaynaklanıyor ve dolara bir miktar talep var ama bu seviyelerden dolar alınmasını  önermiyorum. Daha önceleri verdiğimiz 1.51-1.53 aralğında alım yapanlar varsa şu an 1/3’ünü satıp kalanını daha sonra satmak züere bekleyebilirler. Alış ve satışlarınızı hiçbir zaman tek seferde yapmayın. Kademeli alış ve satışa kendinizi alıştırınız.

NOT: BU akşam saat 22:00’de Bloomberg TV’de Sınırsız” programında olacağım ve egçen hafta kaldığımız yerden devam edeceğiz. Program sırasında bana sormak istediğiniz sorularınızı [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Panik olacak birşey yok. Piyasa dengeli hareketler yapıyor. Akşam görüşleirmi daha ayrıntılı anlatırım.

DİKKAT:… bu sitede yorum ölümü açık görünse de yorumlarınızı alamıyoruz bu nedenlşe yorum yazsanız bile bize ulaşmıyor.

14:05

13.45’de vereceğimiz yorum gecikti. Endeks ilk seansta en düşük 66.080 seviyesini gördü. Bu seviye 66.250 olarak verdiğimiz destek seviyesinin altındaydı. Fakat ilk seans 66.418 seviyesinden kapandı. Bu yukarı dönüş henüz sağlıklı bir yükseliş başlangıcının haberi olmayacaktır. Çünkü hacim çok zayıftı ayrıca talep göstergeleri hala dip seviyelerde yatay gidiyor. özellikle 60 dakikalık grafiklerde 14,6 stokastik slow göstergesi aşırı satım bölgesinde olduğu için endeksin yeni bir dip yapabileceini ve 65.000-65.500 aralığına kadar gerileyebileceğini gösteriyor. Bu nedenle stop-loss seviyesinde (67.300’de) satanlar alım için beklemede kalabilirler. Stokastik slow göstergesi 40 seviyesine ulaşırsa, endeksin 67.300-67.500 aralığına kadar çıktığını görürüz. Bu durumda, yani ilk yukarı tepkide  bu aralık nakde geçiş için kullanılabilir. Bir sonraki yorum saat 17.00’de.

10:33

Borsa bu sabah açıldıktan sonra geri çekilme devam etti ve endeks 66.570 seviyesini gördü. Şu an 66.500 üzerinde tutunma çalışması var.

Bu grafikte görüldüğü üzere (60 dk grafik) 67.500’ün altına geçildi. Dün 67.300’de aşağı kırılıp 67 bin seviyelerini görüldükten sonra zaten endeksin daha fazla gerileme yapabileceğini ve 65 bine kadar bu düşüşün sürebileceğini belirtip, bu tür bir durumda nakde geçilmesini önermiştik. fakat kimsenin bunu yaptığını zannetmiyorum. ben de zaten 67.300’e kadar düşüş olasılığını zayıf gördüğümü belirtmiştim. Sonuçta teknik analiz ne diyorsa odur. 67.300 aşağı geçilirse nakde geçip beklemek gerekiyordu ama çoğu kişinin satış yaptığını zannetmiyorum. Kağıt bazında özellikle sanayi şirketleri kağıtları pek düşüş yapmadı. Daha çok mali hisseler ve özellikle de bankalarda zayıflama gördük. Dün EKGYO hissesi bu düşüşe dayandı ve bu ilginçti. Bugün düşüşle açılmış olmamaız çok olumludur. Endeksin 66.250 seviyelerine kadar gerileyip burada destek oluşturmaya çalışacağını ve sonra da 67.500’e doğru hareket deneyeceğini söyleyebiliriz. Şu an 67.500 seviyesi direnç oldu. TKE göstergesi en azından ikili dibini yapmakta olduğu için yukarı yönlü bir tepki bekleyebiliriz. Bu aşamada, dün satanlar henüz alım için bekelemede kalabilirler. 67.500’e doğru olacak tepki  güçlü bir yükseliş tepkisi olmayacaktır.  Satmayanların da çok fazla panik olmasına gerek yok. Şu an aşağı yönlü güçlü bir trendin başladığına dair bir gelişmeden bahsedemeyiz. Biraz daha geri çekilem olur ama, bu sırada biraz başka şeylerle ilgilenebilirsiniz.  Ama şunu unutmayınız ki, teknik olarak eğer sizlere belirli destek ve direnç noktalarını veriyorsam bunlar gerçekleştiğinde daha fazla sorgulamayınız. Zaten olabilecek senaryoları önceden görüp ne yapılması gerektiğini önceden duyuruyoruz. Aksi halde her an her saniye yorum geöemnin anlamı yok. Önceki yazılarımda ne demiştim. her yatırımcının A, B ve C senaryoları olacak ve bunardan biri gerçekleştiğinde beyninin sesini dinlemeden mekanik bir makine gibi davranacak. Aksi halde beyninizdeki şeytan, tam destek kırıldığı anda size “bak buradan ya tekrar yukarı dönerse” diye fısıldayacaktır.

Dün 17:00’de yorum vereceğimi belirtmiştim ama, savcılıkta işim uzun sürdüğü için yorum geçemedim. Son günlerde telefonumun çalınması, web sitemizde başımıza gelenler vs.. nedeniyle koşturmak zorunda kaldım.  Bir sonraki yorum saat 13:45’de verilecektir.

 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir