Global Piyasalarda Destekler

DOW JONES Makro Ekonomik Görünüm: Global borsalardaki sert satış dalgasna paralel olarak Dow’da satıcılı seyir etkiliydi. Geçtiğimiz haftanın genelinde ise 12485,9-12604,8 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada endeks yaklaşık %0,66 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Almanya IFO reel sektör güven endeksi ve Avrupa Merkez Bankasın açıklamaların yanı sıra ABD büyüme rakamı piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda güçlendiğini gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın güçlenmesi hem de sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. Haftanın ilk işlem gününde satıcılı seyir görülebilir.

Seviyeler: Gün içinde 12441,5 ve 12354,9 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 12582,6 ve 12669,2 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

FTSE Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde tepki alımlarına bağlı olarak alımların piyasada etkili olduğunu gözlemledik. Haftanın genelinde 5860,65-6017,56 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada endeks yaklaşık %0,38 oranında değer kazandı. Bu hafta, hem İngiltere hem de ABD büyüme rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 5990,80 direnç seviyesinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının setkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 5863,90 ve 5906,20 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 5990,80 ve 6033,10 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir