Peş peşe Dağılma Sinyali

Avrupa’nın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor!

Avrupa’da işler iyice karışmaya başladı. Önce Yunanistan’ın Euro’yu terk edeceği söylentisi gündeme gelmişti. Şimdi ise Portekiz bu konuyu gündemine taşımış durumda.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Portekiz’in Euroyu terk etmesinin ”trajedi” olabileceğini söyledi. Barroso, Portekiz’de yerel RTP televizyonuyla yaptığı söyleşide, Euronun terk edilmesinin ”düşünülmemesi gereken bir senaryo” olduğunu ifade etti. Bazı ekonomistlerin, ”ülkeninEuroyu terk etmesi” önerisinin sorulması üzerine de Barroso, ”bunun bir trajedi olabileceğini” belirtti.

Portekiz’in Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) aldığı 78 milyar Euroluk planın ekonomik koşullarını uygulama kabiliyetine sahip olduğunu, hükümetin kredinin koşullarının tamamen arkasında olduğunu ifade eden Barroso, ”Portekiz içinde bulunduğu zor durumu arkasında bırakmak için gerekli koşullara sahip” dedi.

Barroso, Euro Bölgesi borç krizine çözüm bulmanın zaman zaman tüm Euro Bölgesi ülkeleri arasında anlaşmaya ulaşmanın zorluğu nedeniyle güç olduğunu belirtti. Barosso, ülkelerin özel ekonomik sorunları bulunduğunu ancak ortak yanıt verilecek sorunlar da olduğunu kaydetti.

kaynak

http://ekonomi.haberturk.com

“Peş peşe Dağılma Sinyali” ile ilgili 1 yorum

  1. Avrupa 5 yıla kalmaz paramparça olacak. Bizler de olmayan Avrupa nın hayali ile yıllarca yanıp tutuştuk şimdide hayalin hayali ile yanıp tutuşaçağız.Hocam bugün ünlü süpakölatörler sayesinde elimde yüklü miktarda FB hisse senetleri vardı verdim ve çıktım hemde kar ederek. Borsada her zaman ayak oyunlarını severim hem de nasıl bir bilseniz.kerizler olmaz sa bizler aç kalır aç……

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir