Bankalar Strese Soktu!

Avrupalı 8 banka stres testini geçemedi.

Krizle boğuşan Avrupa’da bankalara uygulanan stres testlerinden 8 banka geçemedi. Testi geçemeyen bankaların beşinin İspanyol (Unnim, CAM, Catalunyacaixa, Banco Pastor ve Caja3), ikisinin Yunan (ATE Bank ve Eurobank) birinin de Avusturyalı (Volksbanken) olduğu duyuruldu.

16 BANKA ZOR GEÇTİ
Avrupa bankalarının sağlamlığını sınayan stres testlerinin sonuçlarına göre, testi geçemeyen bankaların sermaye ihtiyaçlarının 2.5 milyar Euro olduğu açıklandı. European Banking Authoritytarafından 90 bankaya stres testi uygulandı. Avrupalı 16 banka ise çok az bir farkla testi geçmeyi başardı. Bu bankalarının da sermayelerini desteklermeleri gerektiği bildirildi. Yapılan açıklamada eğer nisan ayında Avrupa bankalarında sermaye artışı yaşanmamış olsaydı 20 bankanın daha bu testten kalabileceği açıklandı. Öte yandan Fransa bankalarının sermaye yeterlilik oranı yüzde 8, Alman bankalarının ise yüzde 9 olduğu açıklandı.

İSPANYA EKONOMİ BAKANI: “MÜKEMMEL BİR SONUÇ”
İspanya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Elena Salgado, Avrupa’daki 21 ülkedeki 90 bankaya uygulanan stres testinde başarısız olan 8 bankadan 5’inin İspanyol olmasına rağmen, sonucu “mükemmel” olarak değerlendirdi.

Stres testine katılan 90 bankadan 25’i İspanyol olurken, sonuçlarla ilgili açıklama yapan Ekonomi Bakanı Salgado, İspanya Merkez Bankasının talebiyle İspanyol bankalarına uygulanan testin diğer ülkelerin bankalarına oranla daha zor olduğunu kaydetti. Salgado, stres testinde İspanyol bankalarına da genel kuralların uygulanması halinde hepsinin testi geçmiş olacağını ifade etti. İspanyol bankalarının, teste tam şeffaflıkta girdiklerini belirten Salgado, “sonuçları değerlendirecek uzmanlar, İspanyol bankalarında tüm detaylara karşılık bulabileceklerdir” dedi.

İspanyol Ekonomi Bakanı ayrıca, test sonucuna göre hiçbir İspanyol bankasının sermaye artırımına gitmek zorunda olmadığını vurguladı.

İspanya Merkez Bankası Başkanı Fernandez Ordonez de stres testinde İspanyol bankalarının “beklenen sonucu aldığını” kaydederek, “hiçbir banka kendi köklerindeki sermayeyi artırmak zorunda değildir” ifadelerini kullandı.

Olası ters bir ekonomik krizde ana sermayenin yüzde 5’ine sahip olamadıkları görüldüğü için testte başarısız olan 5 İspanyol bankasınından 4’ünü tasarruf bankası oluşturuyor.

kaynak

http://ekonomi.haberturk.com

“Bankalar Strese Soktu!” ile ilgili 1 yorum

  1. Aslında ABD ve AB batmak üzeredeğil aslında batmış durumda. sadece zaman kazanmaktan başka yapılan bir hareketten ibarettir. olan garibanlara olacaktır. bakın yakında borsalar yine uçacak ve dövizler değer kayıp edecek, gelişen ülke para primleri yine değer kayıpları olacak altın yine yükselecek büyük vurgunlar yine olacaktır büyük para baba tarafından. dünyadaki kriz ancak ve ancak ilahi islam adeleti gelir ise finans piyasaları işte o zaman biter ben yine tezimin arkasındayım. ABD 50 değil sadece üç biledin 5 tane fon yönetici ve süpakölatörü dar ağacında sallandıracaksın bakın kriz falan kalıyormu.işin çözümü bence o kadar basit.Bu krizi 5 tane yahudi aile yapmakta olup, bunlar dünya yı istedikleri gibi yönetmekte ve yönlendirmektedirler.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir