Seans İçinden – 12 Ekim 2011

11:40

Dün Avrupa biraz mayahoşa dönüşmüştü. Slovakya’nın etkisi olmuş ama gördüğünüz üzere bu olumsuz haber bile çok uzun süreli olarak piyasaları etkilemedi. Çünkü Avrupa yukarı gitmek istiyor. Büyük fonları yönetenler, bu bankalara sermaye enjeksiyonu işini ciddiye alıyorlar ve şu an piyasanın güzel bulduğu kız bu.  Bu dakikalar itibariyle Amerikan borsası vadelileri yüzde 0.65 civarında yukarıda iken DAX endeksi ise yüzde 1’e yakın yukarıda bulunuyor.

Türkiye’ye döndüğümüzde yine dış piyasalardan daha olumluyuz. Endeks dün 58.660 civarından kapanmıştı. Bugün ise güne 58.8500’den başladıktan sonra şu an 59.250 seviyelerinde bulunuyor. Genelde İMKb30 hisselerine talep var. Bu tür durumlarda başı bunlar çeker, bunu da diğerleri daha sonra izler. Bilanço beklentileri yüksek kağıtlarda bir miktar hareketin de başladığını görüyoruz. Teknik olarak endeksin görünümü bugünkü hareketler sonrasında daha da olumlu bir hal aldı. Özellikle sanayi üretimindeki yavaşlama ve cari açıktaki azalış, yabancıların stresini de ortadan kaldırmış görünüyor. Dolayısıyla geçen hafta içerisinde yaptığım yorumlarda, Avrupa’nın ve ABD’nin dibi gördüğü tespitinden sonra bizi de yavaş yavaş olumlu etkilemeye başlayacağı beklentisine piyasa da destek veriyor. garanti bankasında alım öneriyorum. Şu an 6.90-6.92 fiyatlarından işlem görüyor. 6.88’e kadar gerileme ve bir düzeltme olasılığı var. Bunu da göz önünde bulundurarak alım düşünülebilir. Satış hedefi ise 7.15 civarıdır. Stop-loss (zararı kesme) seviyesi olarak 6.78 kullanılabilir. En fazla 70-80 bin lot alınabilir.  Asyabank da çok ucuz kaldı. Şu an 1.91-1.92’den işlem görüyor. 1.89’a kadar gerileme potansiyeli göz önünde bulundurulmalı.  Kısa vadeli hedef fiyatı 1.98-2.00 olarak verilebilir. Ayrıca zararı kesme seviyesi 1.87’dir. En fazla 35 bin lot alınabilir. Genelde seans içi öneri yapmayacağımı bildirmiştim ama sizlerden çok fazla istek geldiği için ve bu kağıtlarda genel hareket gördüğüm ve bu kağıtlarda piyasayı bir kişinin veya kurumun etkilemesi mümkün olmadığı için önermekte sakınca görmedim.

DOLAR’a gelince şu an yüzde 0.73 aşağıda ve 1.8320 seviyesinde bulunuyor. Dün Merkez’İn satış ihaelsine 610 milyon dolar talep gelirken Merkez 140 milyon dolarlık satış yaptı. hala yukarı yönlü baskı var ama şimdilik 1.81 ile 1.87 aralığında bir bant oluşmasını bekleyebiliriz.

Altın’da ise yükseliş bugün hızlandı ve 1680 dolara geldi. orta ve uzun vade yön yukarı. Dolayısıyla Altın’ı kısa vadeli düşünmemek gerekir.

Sonuç olarak endeksin 58.600 ile 59.450 aralığında kalacağını ve borsanın sağlam seyrini koruyacağını düşünüyorum. Bugün sderslerim olması nedeniyle başka yorum veremeyeceğim. Dün gece yaptığımız webinar videolarını menüden “WEBINAR” linkini tıklayarak izleyebilirsiniz. Gösterilen ilgiye teşekkür ediyorum.  Sağlıcakla kalınız…

 

 

 

“Seans İçinden – 12 Ekim 2011” ile ilgili 3 yorum

  1. iyi günler sayın hocam seans içine öyle alıştım ki gece araca binip harekete başlıyorum ama farlar yanmıyor gibi siz seans içinden kısa, uzun ,tepe,seyyar ve bir çok aydınlatmayla bizi bu yolda ilerlerletiyorsunuz teşekkürler

  2. Hocam seans içinden bölümünüz bir harika o güzel ve değerli yorumlarınızı hergün sabırsızlıkla bekliyip okuyorum emeğinize sağlık başarılarınızın devamını diliyorum ben birde thyao yu sormak istiyorum siz nasıl görüyosunuz,değerlendirirseniz sevinirim,teşekkürler iyi günler diliyorum.

  3. Hocam artık hedefimi 80 000 den 102750 endekse yükseltiyorum.böyle gider ise imkb 5 aya kalmaz 153085 endeks olabilecektir. o yüzden bütün yatırımcıların tüm yatırımlarını imkb ye kanalize etmelerini beklemekteyim.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir