Kayısı Ya da Yerel Adıyla miş-miş Üzerine…

Garanti Anadolu sohbetlerinden 80.’incisini Malatya’da gerçekleştirdik. Bu toplantıda Aile şirketlerinde kurumsal yönetime geçiş, Sağlık turizminde kentsel markalaşma, dünyada ve Türkiye’de ekonomik gelişme ve son on yıldır bu kentte bütün toplantılarda tartıştığımız Kayısıdan daha yüksek katma değer elde etme konularında uzmanların görüşlerini dinleyip tartışma yaptık.

10 yıl önce başladığımız Garanti Anadolu sohbetlerinden 80.cisini önceki gün Malatya’da gerçekleştirdik. Kenan Mortan’ın birkaç ay önce kentte düzenlediği “Ortak Akıl toplantısı” sonrası üç konu üzerinde durulmuştu. İlk sırada yıllardır bu kentteki toplantılarda ele aldığımız kayısı-miş-miş yer alıyordu. Onun yanı sıra aile şirketleri konusunda bilgi duymak ve sağlık turizmi konusunda yapılabilecekleri öğrenmek istiyorlardı.

Toplantıyı buna göre düzenledik. Kentin yatırım iklimi ve gelişmeleri anlatması için Kalkınma ajansı genel sekreteri Fethi Altunyuva’yı programa konuşmacı aldık, diğer konuşmacılar olarak Aile Şirketlerinden kurumsal yönetime geçiş konusu için Dr.Haluk Alacaklıoğlu, Sağlık Turizminde kentsel markalaşma için Dr. Kenan Kalı ve Hasat sonrası ürün değerlendirme teknolojileri için de Maliye eski bakanı yeni tarımcı Zekeriya Temizel’i kadroya dahil ettik. Tabii sohbetlerimizin ekonomi alanındaki sürekli konuşmacısı Asaf Savaş Akat’la kadroyu tamamladık.

Altunkaya, ajanslarının çalışmalarını anlattı. Alacaklıoğlu, salonda izleyiciler arasına girip bazı sorular sorarak 1, 2 ve 3 kuşak aile şirketlerinin sayılarını öğrenip, dünya ve Türkiye’den aile şirketlerindeki zorluklar, gelişmeler ve kurumsallaşma konusunda sunumunu aktardı. Dr. Kenan Kali Türkiye’nin ve özellikle Malatya’nın sağlık turizminde avantajlarını ortaya koydu. Malatya’nın karaciğer nakli konusunda dünyada sayılı bir kent haline geldiğini, sağlık turizminin başka alanlarında da önemli imkanlara sahip olduğunu anlattı. Prof. Asaf Savaş Akat, dünya ve Türkiye’deki ekonomik gelişmelerle ilgili bilgiler verdi.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir