Seans Öncesi… 08:38

Endeks dün 77.200 desteğini görerek yukarı döndü ve bir ara, 79 bine kadar yaklaştıktan sonra, dış piyasalarda herhangi olumsuz bir durum olmamasına rağmen, geri çekilme yaparak 78 binin üzerinde kapattı. Bugün de 77.200 ile 78.800 aralığında dalgalı bir seyir izleyebiliriz. Bugün cari açık verileri açıklanıyor. Cari açıkta düşüşün durmasını ve belirli bir seviyede durağanlaşmasını bekleyebiliriz. Bugün açıklanacak rakamlarda 5.4 milyar dolar cari açık beklenirken, geçen ayki rakam 4.8 milyar dolardı.

Bu sabah dış piyasalarda genel olarak olumlu bir hava var. Bizim borsanın da dünkü kapanış seviyelerinden açılış yaparak yukarı yönlü bir hareket içine girmesini bekleyebiliriz. Dün verdiğim grafikler tekrar incelenirse, borsanın bu seviyelerde destek çalışmasının devam ettiği görülecektir. Ama yine de ayı tuzaklarına hazırlıklı olmak gerekiyor.

Bu arada SPK’dan devrim niteliğinde kararlar açıklanıyor. Artık halka arzlardan sonra yatırımcının gereksiz yere darbe yemesinin önüne geçiliyor. SPK’nın bu atılımlarını ve aldıkları kararların yatırımcı güveni açısından çok önemli olduğunu belirtmeliyim. SPK Başkanı Vahdettin Ertaş fazla konuşmuyor ve işine odaklanmış durumda ve geleceğe ilişkin umut veriyor. Başarılı uygulamalarının devamını bekliyoruz.

DOLAR: Bankalararası piyasada Dolar/TL kuru dün en yüksek 1.7780 ve en düşük 1.7715 seviyelerini gördü. Güne 1.7780 seviyesinden başlayan Dolar/TL, dün öğlen saatlerine kadar 1.7749 seviyesini birkaç kez test etse de 1.7750 seviyesinin üzerinde kalmayı başardı. Ancak, saat 12:30 itibariyle gerçekleşen kar satışları ile Dolar/TL, 1.7755 seviyesinden 1.7750 desteğinin altına geriledi. Günün devamında ise, Pazartesi günü aşılan 1.7730 desteğinin de altına inerek günü 1.7725’ten tamamladı. Dolar endeksine (DXY) baktığımızda, Amerikan doları dün, diğer majör dövizler karşısında %0.37 değer kaybetti. Avrupa Merkez Bankası (AMB) başkanı Draghi’nin dün İspanya’da yaptığı açıklamaların ardından Euro/Dolar paritesindeki yükselişin de, Dolar/TL kurundaki düşüşte etkili olduğu söylenebilir. Dolar/TL kuru, bu sabah FX piyasasında 1.7715 civarından işlem görüyor. Dolar/TL’nin aşağı yönlü hareketinin devam etmesini ve 1.7650 civarına kadar gerilemesini bekleyebiliriz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.