Merkez Bankası ne yapar?

– wp:paragraph –>

Bir taraftan S400 konusu gündemde kalmaya devam ederken, piyasaların gözü haftaya 25 Temmuz’da yapılacak olan TCMB PPK toplantısında. Başkan değişikliği öncesinde Temmuz ayında 100-150 baz puan indirim bekleyen piyasa, bu beklentiyi yükseltmeye başladı. Gelen haber akışına ve açıklamalara bakarsak, önümüzdeki toplantıda 300/400 baz puanlık bir indirim sanırım şaşırtıcı olmayacaktır.

– /wp:paragraph –>

– wp:paragraph –>

Enflasyonun “geçici” de olsa tek haneye inme olasılığı, global tarafta merkez bankalarının yeniden genişlemeci hamlelere geçiyor olması ve gelen açıklamalarda büyümeyi destekleyici politikalara kayışa dair daha net sinyaller, Eylül-Ekim civarında çok daha yüklü, kümüle bir faiz indirimi ile karşılaşma ihtimalimizi yükseltiyor.

– /wp:paragraph –>

– wp:paragraph –>

Her ne kadar piyasa 25 Temmuz PPK toplantına ve ardından da Temmuz sonu Enflasyon Raporunda iletişimin nasıl olacağına kilitlenmiş olsa da, asıl kritik zaman Ekim-Kasım sonrası olacaktır.

– /wp:paragraph –>

– wp:paragraph –>

Elbette varolan %24’lük politika faizi, enflasyondaki gidişata baktığımızda yüksek kalmıştır ve düşmelidir de. Lakin bunun miktarı ve zamanlaması da önemli. Önden yüklemeli bir indirim görmemiz zaten yüksek ihtimal, ama bundan öte Kasım-Şubat arasında enflasyon yeniden %12-14 bandına çıktığında TCMB’nin nasıl reaksiyon vereceği kritik. Sn Başkan’ın hafta sonu konuşmalarına baktığımızda makul bir reel getiriden bahsedilse de bu konu üzerinde rakamsal fikir yürütmek çok anlamlı olmayabilir.

– /wp:paragraph –>

– wp:paragraph –>

TAHVİL-BONO PİYASASINDA NASIL YATIRIM YAPILIR? UZMANINDAN HEMEN ÖĞRENMEYE BAŞLA!

– /wp:paragraph –>

– wp:heading {“level”:6} –>

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

– /wp:heading –>

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir