61 yaşınızı beklerseniz emekli olur, ikramiye de alırsınız

– wp:paragraph –>

Soru: 13 Mart 1969 doğumluyum. 25 Aralık 1995’ten, 10 Haziran 1995’e kadar Emekli Sandığı’na bağlı vekil öğretmenlik yaptım.

– /wp:paragraph –>

– wp:paragraph –>

5 Mayıs 1997 tarihinde kadrolu öğretmen oldum. 15 Ekim 2018’de disiplin cezasıyla görevden atıldım. 1994-1995 arasında 8 ay askerlik yaptım. Emekli Sandığı’ndan emekli olabilir miyim? ● Taha SERTKAYA

– /wp:paragraph –>

– wp:paragraph –>

Cevap: Sorunuzda, muhtemelen vekil öğretmenliğe başlama tarihinizi yanlış yazmış ve askerlik sürenizi de borçlanıp borçlanmadığınızı belirtmemişsiniz. Sorunuzu; vekil öğretmenliğe başlama tarihinizin 25 Aralık 1994 olduğunu ve askerlik sürenizi borçlanmadığınızı varsayarak cevaplıyoruz.

– /wp:paragraph –>

– wp:paragraph –>

Emekli Sandığı’ndan emekli olmak için 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 56 yaş şartlarına tabisiniz. Memuriyetinize son verildiği tarihte fiili hizmetiniz 21 yıl 10 ay gözüküyor. Askerlik borçlanması yapmanız emeklilik yaşınızı değiştirmeyecek, sadece fiili hizmet sürenizi artıracaktır.

– /wp:paragraph –>

– wp:paragraph –>

Askerliğinizi borçlanıp, sigortalı bir işte çalışarak veya isteğe bağlı olarak Bağkur’a 2.5 yıl da prim ödeyerek fiili hizmet sürenizi 25 yıla tamamlamanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız 13 Mart 2025’te Emekli Sandığı’ndan emekli olabilirsiniz. Ancak bu durumda; görevinize disiplin nedeniyle son verildiğinden ve hizmet birleştirmesi ile emekli olacağınızdan, memuriyette geçen süreniz için emekli ikramiyesi alamazsınız.

– /wp:paragraph –>

– wp:paragraph –>

Bir diğer seçeneğiniz de bundan sonra herhangi bir sigortalılık statüsünde hiç prim ödemezseniz, 61 yaşınızı dolduracağınız 13 Mart 2030 tarihinde Emekli Sandığı’ndan emekli olabilirsiniz (15 tam yıl hizmet süresi ve 61 yaş şartlarıyla). Bu seçenekte emekli olduğunuzda memuriyet süreniz için emekli ikramiyesi de alabilirsiniz.

– /wp:paragraph –>

– wp:paragraph –>

KAZANDIRACAK HİSSELERİ NASIL SEÇMELİ? ÖĞRENMEK İÇİN HEMEN TIKLA!

– /wp:paragraph –>

– wp:heading {“level”:6} –>

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

– /wp:heading –>

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir