61,800 ve 63,500 aralığından çıkış beklenmeli

İMKB 100 endeksinde 61,800-63,500 aralığı olarak belirttiğimiz sıkışma alanı içindeki hareket devam ediyor. Dün de güne hafif yükselişle başlayan endekste günün büyük bölümde sert olmasa da satışlar vardı. Endekste göstergeler bir süredir yorgunluk işaretleri veriyordu, bu bölge bir dinlenme, soluklanma bölgesi mi yoksa düzeltme hazırlığı mı bunu yukarıda bahsettiğimiz kanaldan çıkış yönü belirleyecektir. Yukarıda bahsettiğimiz seviyelerden biri hacimli bir şekilde geçilecek olursa, kırılma yönünde hareket sertleşebilir. Teknik görünümde dünkü yorumumuzu değiştirecek çok önemli bir gelişme yok. Gün içinde ara destek olarak 62,300’ü, ara direnç olarak da 63,000 seviyesini izlemeye devam edeceğiz.

Dünkü bültenimizde akşam saatlerinde Bernanke’nin yapacağı konuşmaya değinmiştik. Bernanke daha öncekilere benzer açıklamalar yaptı. ABD ekonomisindeki zayıflıklara dikkat çeken Bernanke, özellikle istihdam piyasasındaki kaydedilen gelişmenin endişe verici nitelikte zayıf seyrettiğini ifade etti. Fed’in ekonomiyi canlandırmak için yeni adımlar atmaya hazır olduğunu belirtmesine rağmen, yeni bir parasal genişleme ifadesini kullanmaması ve atılacak olası adımlar hakkında bir tarih vermemesi piyasaları memnun etmedi. Bernenke bugün de saat: 17:00’da Temsilciler Meclisi’nde bir sunum yapacak. Buradaki konuşmasının da içerik olarak dünkü konuşmasına yakın olacağını tahmin ediyoruz. Yine de olası bir genişleyici söylem çıkması durumunda piyasalarla inatlaşmamak gerektiğini belirtmek istiyoruz.

NOT: Kişisel webs sitem www.uzeyirdogan.com yayına girmiştir. Ziyaret etmek için TIKLAYINIZ…

Önerilerinizi bekliyorum..

Saygılarımla

Üzeyir DOĞAN / Araştırma Müdürü
MARBAŞ Menkul Değerler
[email protected]
Telefon: (0212) 286 30 00

“61,800 ve 63,500 aralığından çıkış beklenmeli” ile ilgili 1 yorum

  1. Sayın Hocam Anadolu Yatırım Stratejesti HAlil Reçber bir iki ay içinde imkb nin 75 000 endekse kesinlikle geleceğini ve tüm paramızın imkb ye yatırmamızı tv lerde söylemektedir.siz bu yoruma katılıyormusunuz. yoksa türkiye nin notu bir kaç defa dahamı artacak bir bildiğimi mi bu adamın sayın hocam.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir