Dolardan Bir Tarihi Rekor Daha

Suriye’ye müdahale gerginliğinin tırmanmasıyla G-20 zirvesi öncesi dolar TL karşısında rekorunu yeniledi. Uluslararası piyasalarda dolar TL karşısında 2.0840 TL’den işlem görerek 2.08 seviyesini de geçti ve tarihi rekorunu yeniledi.

Döviz sepetinde de 2.41 TL seviyesi aşıldı.

Piyasalarda Suriye’ye müdahale geriliminin hissedildiği belirtiliyor. Öte yandan analistler Merkez Bankası’nın ekonomistlere yaptığı sunumda sadece Rezerv Opsiyon Mekanizması(ROM) ve yabancı para cinsinden zorunlu karşılıkları işaret edilmesinin yükselen kura karşı yetersiz kalabileceği endişelerinin de doları artırdığını belirtti.

Gelişen ülke kurları bugüne çok iyi başlamazken, Hindistan dışında Türk Lirası da dahil olmak üzere diğer gelişen piyasa ülkeleri para birimlerinde satış görüldü. Bloomberg verilerine göre Güney Afrika randı dolar karşısında bugün şu ana kadar yüzde 0.55 değer kaybı yaşarken, Rus rublesi yüzde 0.28 ve İsrail şekeli yüzde 0.13 değer kaybı yaşadı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dün yaptığı açıklamalarda faiz volatilitesinin kontrolünün TL volatilitesini kontrol etmekten daha zor olduğunun belirtilmesi döviz piyasasındaki hareketliliği artırdı.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir