Osman Arolat – Kağıt konusunda bir şeyler yapmak gerektiğini ortaya koyan kitap yayın girişimi

Osman Arolat’ın bugünkü yazısı

SEKA’nın özelleştirilip üretim dışı kalması sonucunda ithal kağıda mecburcu hale gelen gazete ve kitap yayıncılarının artan kur sonucunda yaşadıklarına ilişkin, kitaplarını yayınlamak isteyen iki dostumun yaşadıklarını bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.

Geçen hafta yazdığım “SEKA’nın özelleştirilmesi ve gazete kitap yayınlarının artan yükü” başlıklı yazımın ardından, aldığım haberler kur artışına bağlı ithal kağıt sorununun hem gazeteler ve dergiler hem de kitap yayınları açısından önemli sorunlara neden olduğunu gösteriyor. Kağıt sorunu konusunda bütün yaşananlar, hiç vakit kaybetmeden bir şeyler yapılması gerektiğini ortaya koyuyor.

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

“Osman Arolat – Kağıt konusunda bir şeyler yapmak gerektiğini ortaya koyan kitap yayın girişimi” ile ilgili 1 yorum

  1. Osman Bey çok güzel yazmışsınız bende bu durumun perakende yönünü size ileteyim. Ailem kırtasiye işi ile uğraşıyor. Toptancılardan bir iki hafta önce defter fiyatları aldık. Dükanımıza geldik fiyatları kıyasladık ve ertesi gün talebimizi iletmek için telefon açtık. Bize fiyatlarda değişiklik olduğunu dünkü fiyatların geçersiz olduğunu söylediler. Böyle bir ortamda mal bulamyoruz bulduğumuz mal zaten yüksek. Satış yaptığımız kesim işçi ve memurlar. Ben nasıl mal satacağım. faber castell (alman firması) senede 5 defa ürünlerine zam yapıyor 2 senedir. Vatandaşa yansıtmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Birde bim- a-101 gibi marketler en alt kalitede çanta ve defter satıyorlar.Vurgun yapayım gitsin olarak görüyorlar. Vatandaşta oralara yöneliyorlar. Şimdi biz ne yapalım!!!! Saygılarımla.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir