Seans İçinden 26 Mayıs 2011

17:20

ABD borsaları açılıştan itibaren aşağı yönlü hareket ettikçe bizim piyasalara da bir miktar satış geldi. Endeks 63.800 seviyelerinde bulunuyor. Tahminen 6.900-64.000 civarından bir kapanış yapacaktır.  Bu aşamada bugünkü hareketler yön konusunda hiçbir sinyal üretmedi. Dolar ve faiz yukarı yönlü hareket ediyorlar.

Sağlıcakla kalınız..

15:50

Son yorumdan bu yana pek fazla birşey olmadı. Endeks 64.150-64.300 aralığında bulunuyor. İkinci seans başladığında hafif bir satış geliyor gibi oldu ama bahar yağmuru gibi çabuk geçti ve ardından gelen alımlar fena değildi dersek yalan olmaz. Şu an sıkışık bir seyir izlerken faizlerde ve dolarda hfif bir yukarı yönlü eğim var. Dış piyasalara baktığımızda ABD future’ları düne göre hafif yukarıda ve DAx endeksinde 15 dakika önce çok sert bir düşüş olmasına rağmen biz buna fazla tepki vermedik. DAX endeksi düne göre yüzde 0.50 aşağıda bulunuyor. Bu şartlar altında gelişmekte olan piyaslara baktığımızda pek bir toparlanma yok ama İMKB yzüde 0.90 yukarı hareketle bir biktar olumlu ayrışmış durumda. Bu da hisselerde beklemede kalınmaıs gerektiği sinyalini veriyor. Zaman zaman satış baskısıyla alıcıları deniyrolar ve hemen alıcı gelmeyince veya yeterince alıcı gelmeyince, tekrar satış baskısı azalıyor. Fakat piyasa biraz yukarı gider ve herkes yine yükseliş beklentisine girerse, coşkunun en çok doruğa çıktığı yerde yeniden satış baskılarıyla karşılaşabiliriz. Bu aşaamda kritik seviye 66.300’dür. Bus eviyenin aşılmasını beklemiyorum. Fakat şu anki veriler ve haberlere göre böyle bir tahmin yaptığımı tekrar vurgulayayım. 65.500 yukarı geçilirse, o seviyelerden itibaren endeks yukarı gittikçe kademeli bir biçimde satış yapmakta fayda olur. 66.300 yukarı geçilir ve üzerinde kapanış olursa, o zaman yeniden alım düşünülebilir. ENdeksin 63.750’ye kadar gerileyip burda destek bulması ve yukarı dönmesi iyi oldu. Bu durum daha sağlıklı bir hareket izlenimi yaratıyor. 63.750 ile 64.250 aralığında bir kapanış olumlu olacaktır.

Bir sonraki yorum saat 17:10’da.

11:55

Piyasalar olumlu açıldı. Etilerdeki  patlama piyasa üzerinde pek etkili olmadı. Endeks şu an 64.330 seviyelerinde bulunuyor. Dün 63.600 seviyelerinden kapandıktan sonra bugün 700 puan yukarıdan açıldı. Dolar 1.5991 seviyesinde bulunurken, faizlewr 8.84 seviyesinde seyrediyor.

Teknik olarak endekste sıkışma var. Bu sıkışmanın uzun sürmesi, yukarı yönlü hareket olasılığını güçlendirir. Normal şartlarda 63.750 seviyesine kadar gerileme yapıp o seviyelerde tekrar destek oluşturduktan sonra oluşacak yukarı yönlü bir hareket daha sağlıklı olur. Dün endeksin döndüğü 65.000 seviyesi bugün de direnç konumundadır. Piyasa şu an kararsılık görünümü sergiliyor ve yön belirtmiyor.

Şu an ekleyecek çok fazla birşey yok.. Bir sonraki yorum saat 15:30’da. Fakat bu arada eğer çok sert hareketler olursa ara yorum geçerim.

 

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir