Seans İçinden 1 Haziran 2011

15:00

Endeks ikinci seansa da iyi başladı. aşağıdaki grafikte görüldüğü üzere önceki günkü yorumda bahsettiğimiz ters omuz baş omuz formasyonu gereği 63.300’e kadar gelip orada durması ve aşağı dönmesi gerekiyordu. Fakat aşağıdaki grafikte açıkça görüldüğü üzere bu direnç noktası yukarı doğru geçiliyor. Onun öncesindeki hacme dikkatinizi çekmek istiyorum. 61.250’den yukarı dönüşteki hacim iyiydi ama 63.300 yukarı kırılmadan alım önermek de riskliydi.

Şu an alımlar geliyor ve endeks 63.600 seviyelerini gördü. Fakat dikkat ederseniz son bir saatteki hacim henüz yeterli değil ve tam direncin kırıldığı noktada artan hacimle alımlar gelirken, ardından bunu kar realizasyonları da izleyecektir. Bu aşamada bir miktar geri çekilme ile endeksin 63.150 civarına kadar gerilediğini görebiliriz. Bu seviyelerden alım öneriyorum ve stop loss seviyeniz ise ters omuz baş omuz formasyonunun yukarı kırıldığı 62.650-62.750 aralığıdır. yani endeks yeniden bu seviyenin altına gelirse stop yapmak üzere alım öneriyorum. V tipi bir çıkış ve ardından direncin kırılıyor olması, piyasanın yukarı yönlü hareketinin ve yukarı dönüşün güçlü olduğu sinyalini verdi. Aşağıda da kağıt bazında önerilerim vardır.

Bu kağıtları önerdiğim sıradaki aktif fiyatı da SON FIYAT kolonunda yazdım ama siz bu yazıyı okurken bu fiyatlar değişmiş olabilir. Aşağıdaki kağıtlar stop loss seviyesine geldiğinde satmaya ve o zarar katlanmaya razıysanız alım düşünebilirsiniz. Aksi halde önerilerimi uygulamayınız.

Bugünlük bu kadar, Bugün başka yorum vermeyeceğim. Benim bu yorumlarımı twitter’dan anında almak istiyorsanız www.twitter.com/yerdinc65 linkinden üye olabilirsiniz. sağlıcakla kalınız…

 

12:20

Bugün derslerim olduğu için piyasayı izleyemiyorum. Bu yüzden yorum veremeyeceğim. Fakat genel olarak endeksin şu anki hareketleri beklediğimiz hareketlerdi. Dün bahsettiğimiz üzere 63.300’de direnç vardı endeks bugün 63.200’ü görüp aşağı yöneldi. 62.850 seviyeleri görüldü. Şu an 63.000 seviyelerinde bulunuyor. teknik olarak 61.250’den başlayan çıkış 1750 puanlık bir yükseliş sergiledi ve şimdi 62.750 ile 63.350 aralığında değişim bekleyebiliriz. Bir sonraki yorumu verdiğimde  piyasaları daha ayrıntılı olarak incelemişş olacağım. Bir sonraki yorum saat 15:30’da.

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir