Dolar’da Dalgalanma Devam Ederken…

Dolar/TL kuru son iki gündür, gün içi ciddi dalgalanmalar yapıyor. Özellikle de FX ile ilgilenenler bunları yakalamaya çalışıyorlar ama çok para kaybettiklerini söyleyebilirim. Normalde FX’ciler için al-sat dönemidir. Yani gevşeyince al, yükselince sat şeklinde strateji oluşturulmalıdır. Eğer short (kısa) pozisyon açmaya kalkarsanız ipin ucu kaçar.

dolar-7 mayis-60dk

Yukarıdaki grafik doların 15 Nisan’dan bugün izlediğiyolu 60 dakikalık barlar halinde gösteriyor. Geçen hafta içinde, 2.74 seviyelerinden 2.6450 seviyelerine kadar gerilemişti. Bu gerileme hacimli olduğundan, doların bir tepki yaptıktan sonra 2.62 civarına kadar gerileyebileceğinden bahsetmiştim. Fakat yukarı tepki çok güçlü gelip dolar 2.70’in üzerine atınca, aşağı eğimli trend bozuldu. Teknik analiz diliyle konuşursak, 2.68’in altındaki hareket ayı tuzağı oldu. Bugün dolar yine 2.71’e kadar çıktı. Dün ABD’den gelen ADP istihdam verileri sonrasında, 2.6860 civarına kadar düşüş olduktan sonra uzunca bir süre 2.70 altında kaldı. Çünkü piyasa yarın açıklanacak TDİ verisinin de kötü geleceğini düşünerek, “o veri geldikten sonra alırım” şeklinde düşündü. Ama bu sabah yeniden 2.71’e kadar çıktık. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. TL, hem dolara hem de Euro’ya karşı değer kaybediyor. Az önce 2.70’in altına gerileme sayesinde  TL’nin bir miktar değerlendiğini gördük. Dolar şu an 2.6925 seviyesinde olup, 2.6870 seviyesindeki desteğinde tutunamazsa, 2.6770 civarına kadar (çok kısa vade için söylüyorum) gerileme yapabilir. Ama piyasa bu fırsatı kaçırmak istemeyebilir. Bu yüzden dolar almış ve bekleyenler zaten orta vadeli beklemede kalmalılar. Günlük FX işlemi yapanlar ise, 2.6750 stop olmak üzere, 2.6770 ile 2.6950 aralığındaki geniş bantta maliyet oluşturup bekleyebilirler. Fakat 2.6750 seviyesinden işlemler geçmeye başlarsa, zararı realize etmek şartıyla.

Dolarda orta vadeli yön hala yukarı ve bu trend kısa vadede değişecek gibi durmuyor. Çok kısa vadede ise aşağı yönlü hareket durumunda önemli seviyeleri yukarda verdim. Herkese bol kazançlı bir gün olması dileğiyle..

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir