2012 Daha İyi Bir Sene Olacak

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi hükümetlerinin mali reformları uygulamaya başlaması, artırması ve AMB’nin ucuz likiditesinin yerini bulmasıyla, 2012’nin bölge için çok daha iyi bir yıl olacağını söyledi.

Abu Dhabi’deki bir merkez bankacılığı konferansına katılan Draghi, basın toplantısında “mali disiplin” ve “yapısal reformlar” taraflarındaki krizin temel sebeplerindeki ilerlemelere bakıldığında, 2012’nin çok daha iyi geçeceğinden emin olduğunu savunarak, “Euro Bölgesi’ndeki birçok ülkenin kararlılığı, reelizmi ve inancı sayesinde, her iki problemin de çözümü yolunda adımlar atılıyor” dedi.

Siyasilerin bütçe disiplinini sıkılaştırmak için “mali kural” uygulamaya karar vermesi ve AMB’nin bankacılık sistemini rekor düzeyde nakite boğmasının etkisiyle Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’da yatırımcı güvei bu ay rekor bir artış kaydetti.

Kredilerin ciddi fonlama sorunlarını önlediğini ve önümüzdeki aylarda daha fazla faydasının görülebileceğini söyleyen Draghi, “bu hamlelerin meyvelerini almaya başladık” dedi. Draghi, bu ilerlemeler arasında bankalararası piyasaların yeniden açılmaya başlamasını ve borçlanma maliyetlerindeki düşüşü gösterdi. Draghi, “bunlar önemli sinyaller” dedi.

BloombergHT

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir