Altının dolarla son dansı

– wp:heading {“level”:4} –>

Altının onsu haziran ayında yüzde 10 değerlendi. FED’in faiz indirimine hazırlanması, doların değer kaybı, küresel likiditenin yeniden büyüme eğilimine girmesi, alternatif para birimi olarak altının yıldızını yeniden parlatıyor

– /wp:heading –>

– wp:paragraph –>

18-19 Haziran tarihli FED toplantısıyla altın fiyatlarında hızlı bir sıçrama meydana geldi. Altının onsu 18 Haziranda 1.338 dolardan 24 Haziranda 1.409 dolara yükseldi. 6 günlük artışı yüzde 5’i geçti.

– /wp:paragraph –>

– wp:list –>

  • FED toplantısına gelmeden de altında bir hareket başlamıştı. Bu hareket “FED faiz indirecek” beklentisine dayanıyordu. Mayıs sonunda 1.287 dolardan yükselişe geçen altın 3 haftada yüzde 10’luk artışı yakaladı.
  • Bu fiyat düzeyi en son Ağustos 2013’te gündeme gelmiş, altının onsu 1.433 dolara kadar yükselmiş ve oradan geri dönmüştü. Dolayısıyla altın fiyatlarında son 6 yılın en yüksek düzeyine çıkıldı.

– /wp:list –>

– wp:heading {“level”:4} –>

ZİRVEDEKİ İLK DANS

– /wp:heading –>

– wp:list –>

  • Altın fiyatlarında rekor ise 6 Eylül 2011 tarihinde 1.920 dolarla kırılmıştı.
  • Altını zirveye taşıyan nedenlerin başında küresel merkez bankalarının “tarihin en düşük faizini uygulamaları” ve parasal genişleme politikaları izlemesiydi. 5 büyük merkez bankasının yarattığı para hacmi 10 yılda 3.5 kat artışla 6.4 trilyon dolardan 23 trilyon dolara yükseldi.
  • Altın, küresel likiditedeki bu artışı satın aldı. Dolar değer kaybederken, faizi düşerken, küresel çapta faizler tarihsel en düşük düzeylerine inerken altın rekora koştu. Altının dolarla ve kağıt paralarla dansı böyle başladı.

– /wp:list –>

– wp:paragraph –>

KAZANDIRACAK HİSSELERİ NASIL SEÇMELİ? ÖĞRENMEK İÇİN HEMEN TIKLA!

– /wp:paragraph –>

– wp:heading {“level”:6} –>

Yazının devamı için TIKLAYINIZ.

– /wp:heading –>

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir