Yunanistan Sonrası Piyasalar

Dün borsa yükselerek açılış yapmıştı ve o sırada Bugün TV’de paranın rotası programında yayındaydım.

BIST-100 endeksinin dün için genelde olumlu olacağını ve yukarı yönlü bir hareket yaparak 82.500’ün üzerinde bir kapanış yapabileceğini belirtmiştim. Fakat açılış sonrasında 82.400 seviyeleri görüldü ve ardından endeks 900 puan düşerek, 81.500 seviyelerini iki defa gördü. Kapanışa doğru yeniden kendini 82 bin üzerine atan endeks 82.2450 civarından kapanış yaparak en azından önemli olan 81.500 desteğini test etmiş ve aşağı kırmamış oldu.

Bugün BIST-100 endeksi eğer 81.500 üzerinde kalmayı başarırsa yeniden 83 binin üzerine kendini atmak isteyecektir. Geçen hafta yaptığım yorumlarda 81.500’e kadar bir gevşeme öncesinde bir miktar nakde geçilerek daha düşük seviyelerden alım yapılabileceğini belirtmiştim. O sırada satmış olanlar şu an alım düşünebilirler. Stop seviyeleri 81.500’dür. Bu seviyenin altında kapanış olacağı anlaşılırsa zarara katlanabilecek olanlar alım yapsınlar. Endeksin bugün ilk başta 82 bin üzerinde kalmaya çalışacağını, 82.000 civarını destek yaptıktan sonra da 83 bin üzerine kendini atmak isteyeceğini düşünüyorum.

Dolar/TL kuru bu sabah 2.68 civarında bulunuyor. Kısa vadede sert yukarı hareketler beklemiyorum. 2.67 civarında bir destek var. BU destek aşağı kırılırsa 2.66 civarına kadar gerileme olabilir. Dİrenç i,se 2.6925 civarında bulunuyor. Anormal bir durum olmadıkça bu seviyenin yukarı geçilmesini beklemiyorum.

Yunanistan artık iflas ettiği için ve daha kötü bir haber gelmeyeceği için bundan sonra olumlu gelişmeler olursa piyasalar olumlu etkilenir. Bir okuyucum hisse seçerken nelere dikkat etmeli diye bir soru sormuş. Bugün gazetesindeki köşe yazım bununla ilgili (okumak için burayı tıklayınız).

Herkese bol kazançlı bir gün olması dileğiyle…

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir