Kazım Çiloğlu – Bu tırmanış sürer..

Dün boğazdan geçen Rus askeri gemisinde omzunda ki bazuka ya benzer boruyu görünce, dış işleri bakanımız ne dedi?

Provokasyon!

Necip halkımız ise daha gerçekçi ve daha soğukkanlı niye mi?

Hemen soba borusu ve soba almaya başladı!

Söylendiğine göre o kadar istek varmış ki talep karşılanamıyormuş…

Gördünüz  mü? Bir anda durgun ve unutulan bu ürün ve yan malzemeleri yok satıyor!

Diğer yandan biz Rus gemisine neden güvertede  omzunda boru olan(!)asker çıkardın? diyoruz ama diğer yandan, Saray burnunda,  rıhtıma aborda olmuş, Kanada, İspanya ve Portekiz dost ve müttefik NATO gemilerinin, deniz tarafına, şamandıralarla ağ engelleri ve bariyerler atmış, kara tarafından da, güvenliğe almışız. Gene bunların güvertesinde de, silahlı nöbetçiler dolanıyor. Üstelik bunların uçağını düşürmüş de değiliz?

Demek ki biz ha bire, olayı gündeme taşıyor ve her türlü görüntüyü kendimize karşı bir davranış olarak algılayıp, anında duygusal tepkiyle karşılık veriyoruz.

Yanlış olan bu olsa gerek…

Siz dost ve müttefik gemilere, kendi limanınızda bu kadar önlem alırsanız? IŞİD’in her türlü saldırısına açık Rusya da, böyle terör saldırılarına karşı önlemleri, elbette kendi birlikleri için alacaktır.

Herkes biliyor ki artık, ne Fransa, ne Amerika,  ne Almanya güvenli bir ülke değil ve akıl almayan yöntemlerde, saldırılarla karşılaşıyorlar.

Diğer yandan Irak’a davet üzerine birlik gönderiyoruz dedik, ama Irak başbakanı bunun doğru olmadığını ve biz davet filan etmedik dedi!

Biz ise hala bizi davet ettiler diye ısrar ediyoruz ama son haberlere göre birliklerimizin intikali durdurulmuş deniyor.

Ne yazık ki bu tırmanış, yaşananlara göre, bizim kontrolümüz dışında gelişiyor. İşte bu nedenle sonuçlarında ne olacağı çok berrak gözükmüyor. Bir sürü belirsizliği içinde barındırıyor…

İşin içinde öyle Çapanoğlu var ki sektörlerin ve çalışanların yakın zamanda karşılaştıkları zorluklar ve kayıplar epey canımızı yakacağa benziyor…

Biz ise hala hamaset yapalım ama daha dün, AB’den alınacak 3,2 milyar Euro, mülteci yardımından çok fazlası, şu dönemde iptaller yaşanan Rusya ile ticaretimizden kaybettiklerimizle çoktan kaybedilmiş durumda!

Anlayacağınız gene var elde sıfır!

Yorumunuzla Bu Yazıya Katkıda Bulunun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir